Visa en utskrivingsbar sida
Kött - Fläskfile
Jans fläskfilé

Ingredienser
1 fläskfilé 500-600 g
4 krm vitpeppar
2 krm svartpeppar
4 krm Herbamare
2 msk smör till stekning
1 msk drygt av svensk honung
3 dl vispgrädde
4-5 tsk soja
saften av 1 apelsin
ca 3/4 dl 1 msk konjak


Tillagning
Den här varianten av fläskfilé möts av ovationer och vilken kock vill inte ha sådana? Det gäller dock att ha en skvätt konjak hemma för att rätten ska bli fulländad.
Putsa köttet och skär det i skivor. Krydda med peppar och Herbamare.
Stek skivorna vackert bruna.
Tillsätt honungen, som får puttra med köttet några minuter.
Späd med grädden, tillsätt soja. Pressa apelsinen och häll saften i såsen.
Tillsätt konjaken. Blanda och låt puttra ca 5 minuter på svag värme.
Jasminris serveras till plus en sallad.


Besöksräknare: 21664
webmaster@receptsamling.nu


Skriv gärna en rad i min Gästbok det sporrar mig att fortsätta med receptsamlingen.