Visa en utskrivingsbar sida
Tårtor
Fransk chokladtårta
Portioner: 12 bitar

Ingredienser
Riktigt god tung chokladtårta som vi serverar med lite vispad grädde på toppen. Tårtan behöver ett dygn på sig för att mogna i smaken

Botten 6 msk vetemjöl 1 3/4 dl strösocker
3/4 dl hela hasselnötter
2 ägg
100 gram smör eller margarin
350 gram mörk choklad
Fyllning
550 gram mörk choklad
200 g smör eller margarin
2 dl vispgrädde
topping
1 dl vispgrädde
jordgubbar eller valfri frukt efter säsong



Tillagning
Gör så här:
Botten
Blanda mhjöl socker nötter och ägg
Smält matfett och tillsätt detta, rör om
Smält chokladen över vattenbad eller i mikron
Häll den medan den forfarande är varm i smeten under omrörning
Häll smeten i en smord form med avtagbar kant ca 24 cm i diameter
Grädda mitt i ugnen tills smeten stannat, ca 20-3009 minuter. Passa noga så att den inte bränns

Fyllning.
Smält chokladen i mikron el över vattenbad. Smält matfettet. Häll i grädden Tillsätt chokladen precis när grädden kokar upp. Vispa ordentligt
Fördela smeten över den avsvalnade botten och ställ i kylen att stelna, gärna över natten
Topping
Spritsa vispad grädde på tårtan strax före servering. Barnera med frukt eller bär.


Besöksräknare: 15158
webmaster@receptsamling.nu


Skriv gärna en rad i min Gästbok det sporrar mig att fortsätta med receptsamlingen.