Visa en utskrivingsbar sida
Smörgåstårtor
Anneliis smörgåstårta
Portioner: 8-10
Tillagningstid: några timmar...

Ingredienser
Anneliis smörgåstårta 8-10 personer


Ca. 2 st formfranska (modell storpack)
2 dl creme fraiche
3 dl kaffegrädde
2 st. burkar majonnäs
6 burkar tonfisk i vatten
1 burk hummer
2 paket fryst dill eller 2 knippe färsk dill
8 ägg
1-1,5 stor lök
1 tsk sambal oelek
2 msk muskot nöt
2 tsk grovmalen svartpeppar
2 dl chilisås (heinz)
2 msk pressad citron

koka ägg och hacka, hacka lök, och smula ner tonfisk o hummer i en bytta. Tillsätt alla ovanstående ingredienser. Lägg ut formfranska på bricka och varva sedan bröd och smet.
När detta är färdigt, sätt folie över tårtan och ställ i kyl över natten. Den blir saftigare då.
Garnera sedan tårtan efter tycke och smak…
Förslag jag brukar blanda majonnäs o en skvätt grädde och smeta in hela tårtan med innan jag garnerar den. Sedan använder jag svart el röd rom, lax, grönsaker, frukt, rostad lök, ägg, räkor eller annat smått och gott…… titta på bilderna, dessa tårtor är gjorda till min sons student! Jag dekorerade med lite flaggor och även blommor, det är vackert….
Lycka till!


Tillagning
koka ägg och hacka, hacka lök, och smula ner tonfisk o hummer i en bytta. Tillsätt alla ovanstående ingredienser. Lägg ut formfranska på bricka och varva sedan bröd och smet.
När detta är färdigt, sätt folie över tårtan och ställ i kyl över natten. Den blir saftigare då.
Garnera sedan tårtan efter tycke och smak…
Förslag jag brukar blanda majonnäs o en skvätt grädde och smeta in hela tårtan med innan jag garnerar den. Sedan använder jag svart el röd rom, lax, grönsaker, frukt, rostad lök, ägg, räkor eller annat smått och gott…… Lycka till!


Källa: Annelii   Email: a@burken.com

Besöksräknare: 13262
webmaster@receptsamling.nu


Skriv gärna en rad i min Gästbok det sporrar mig att fortsätta med receptsamlingen.