Visa en utskrivingsbar sida
Köttfärs
Baconjärpar med krossade tomater

Ingredienser
1 kg köttfärs, mager
1 burk hela konserverade tomater
2 ägg
skorpmjöl ca 1/2 dl
1/2 dl grädde
gul lök
2 pressade vitlöksklyftor
1 paket bacon klippt i småbitar och knaperstekt
färsk persilja

Sås:
Passerade tomater på tub (tomatpasta) ca 3 matskedar
3 dl matlagningsgrädde
salt, peppar
1 paket krossade, tomater smaksatt med chili
2 msk vetemjöl
2 msk margarin




Tillagning
Blanda alla ingredienserna till en lagom fast smet. Det skall gå att forma till avlånga "köttbullar" dvs järpar.
Ta mer skorpmjöl om den är lös, ta mer vätska om den verkar för fst.
Stek järparna i stekjärn och ta upp dem
gör en sås av genom att smälta margarinet, stö på vetemjölet och vispa runt.
Späd med tomaterna och grädden, krydda, späd ev med vatten om den blir för stark
Lägg i järparna och låt det puttra i ca 15 minuter.
Klipp över färsk persilja när grytan är nästan färdig
servera med kokt ris och en grönsallad

Källa: Eva Rosqvist
Besöksräknare: 2222
webmaster@receptsamling.nu


Skriv gärna en rad i min Gästbok det sporrar mig att fortsätta med receptsamlingen.