Visa en utskrivingsbar sida
Fisk
Fiskgratäng med grönt täcke
Portioner: 4
Tillagningstid: 35 minuter

Ingredienser
600 g färsk eller fryst fisk, torsk,kolja, sej eller hoki
250 g broccoli
vatten
salt
4 msk vetemjöl
3 dl fiskbuljong (tärning + vatten)
1 dl grädde
½ tsk salt
½ krm kajennpeppar
1 msk hackad dragon
1-2 dl riven ost
3 msk persilja


Tillagning
Tina fiskblocket så mycket att det går att skära i 2 cm tjocka skivor eller skär den färska fisken i bitar. Skär broccolistjälkarna i bitar och låt dem koka ca 4 min i lättsaltat vatten.
Lägg fisken i en lättsmord ugnssäker form. Fördela broccolin runt om.

Rör ut mjölet i lite av fiskbuljongen i en kastrull. Häll i resten av buljongen, grädde, salt och peppar och låt såsen koka ca 5 min. Smaka av med dragon och persilja. Häll såsen över fisk och broccoli. Strö över osten.

Tillaga fisken i 200°C, ca 25 min tills fisken är färdig och rätten fått fin färg.

Servera med kokt potatis och en fräsch sallad





Källa: Eva Rosqvist   Email: eva.rosqvist@receptsamling.nu

Besöksräknare: 2574
webmaster@receptsamling.nu


Skriv gärna en rad i min Gästbok det sporrar mig att fortsätta med receptsamlingen.