Visa en utskrivingsbar sida
Kyckling-filé
Röd kycklingfilé
Portioner: 4

Ingredienser
500 g kycklingfilé
1 röd chilifrukt
1 liten burk ananas
1 msk maizena
3 msk olja
1 vitlöksklyfta
12 st physalis 2 msk tomatpuré
2 dl hönsbuljong salt & peppar

Tillagning
Kärna ur chilifrukten och strimla fint. Skiva kycklingfiléerna cm-tjockt. Häll av ananasspadet.
Lägg köttet i en skål. Strö över maizenamjölet. Tillsätt 1 msk olja och pressa över vitlöken. Marinera i minst 15 min.
Häll resten av oljan i en wok eller stekpanna. Fräs kycklingen och chilin. Dela ananasskivorna i mindre bitar. Blanda i dem, physalis, buljong och tomatpuré och låt koka upp. Smaka av med salt och peppar. Servera med ris.
Servera med en sallad på rotsaker och grönsaker.








Källa: Eva Rosqvist   Email: eva.rosqvist@recepsamling.nu

Besöksräknare: 2487
webmaster@receptsamling.nu


Skriv gärna en rad i min Gästbok det sporrar mig att fortsätta med receptsamlingen.