Visa en utskrivingsbar sida
Kyckling-filé
Kycklingfilé från sahara
Portioner: 6

Ingredienser
600 g kycklingfilé
2 gula lökar
2 fänkål
3 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 g saffran juice av ½ citron
2 hönsbuljongtärningar
1 ½ dl vatten
4 dl grädde
½ msk maizena
2 tsk vit vinäger
salt och peppar
Klippt persilja


Tillagning
Kycklinggryta med saffran

Skär kycklingen i mindre bitar. Skala och strimla löken. Ansa och strimla fänkålen. Skala och finhacka vitlöken.

Fräs lök, fänkål och vitlök i olivoljan i en panna. Tillsätt saffran och pressa i citronjuicen. Tillsätt kycklingbitarna och låt dem bli gyllengula av saffranet
lägg i buljongtärningarna men dela dem först i mindre bitar. Häll på vattnet. Låt koka i 10 minuter. Tillsätt grädden ochkoka i ca 20 minuter.
Rör ut maizenan i lite vatten. Tilsätt det och koka i 5 minuter.

krydda med vinäger, salt och peppar.
Strö över persiljan.






Källa: Eva Rosqvist   Email: eva.rosqvist@receptsamling.nu

Besöksräknare: 2845
webmaster@receptsamling.nu


Skriv gärna en rad i min Gästbok det sporrar mig att fortsätta med receptsamlingen.