Visa en utskrivingsbar sida
Kött - fläskfile
Fläskfilé med gorgonzolagratinerad ananas
Portioner: 4

Ingredienser
500 g fläskfilé
1 msk smör eller margarin
salt
peppar
1 tsk röd curry
1 liten grön paprika
1 liten röd paprika
2 dl grädde
2 msk mango chutney
1 burk ananas i skivor, väl avrunnen
100 g gorgonzolaost
ca 2 msk riven parmesanost


Tillagning

Skär fläskfilén i 2,5 cm tjocka skivor. Smält matfettet i en stekpanna coh stek skivorna ett par minuter på varje sida. Salta, peppra coh strö över curryn.
Ta upp köttet och lägg i en ugnssäker form. Tärna paprikorna. stek dem lätt så att de blir glansiga, späd med grädden och rör i mango chutney. Låt sjuda ett par minuter. Häll paprikaröran över fläskfilén.
Lägg anansskivorna över köttet. Lägg dem över köttet och strö på riven gorgonzola, blandad med parmesanost (kan uteslutas)
Sätt in formen i 250 C och gratinera tills osten smält och fått lite färg.
Servera med ris eller pasta och en gräsch grönsallad






Källa: Eva Rosqvist   Email: eva.rsoqvist@receptsamling.nu

Besöksräknare: 3852
webmaster@receptsamling.nu


Skriv gärna en rad i min Gästbok det sporrar mig att fortsätta med receptsamlingen.