Visa en utskrivingsbar sida
Kött - fläskfile
Inbakad fläskfilé med camembertost
Portioner: 8-10

Ingredienser
1 kg fläskfilé
12 styck smördegsplattor
1 röd och 1 grön paprika
2 gula lökar
1 knippe persilja
2 camembertost

Tillagning
stek fläskfilen och låt den kallna
Hacka paprikan fint, liksom löken och gräslöken. Knaperstek baconet.
låt allt svalna annars geggar smördegen.
Skär camembertosten i skivor och lägg dem i kylen så de förblir stela
Så här långt kan du förbereda dagen innan.

skiva fläskfilen i tunna skivor.
Kavla smördegen
Lägg grönsaksfräset mitt på och klipp över den persilja.
Lägg på 2-3 skivor fläskfilé (berör på hur stora de är. Lägg en skiva camembertost över köttet och knip ihop papetet väl. Se till att det inte glipar för då spricker paketet.

(sätt in paketet i kylen om de görs innan de skall ätas. skall man ha fest på kvällen går dessa bra att göra på förmiddagen ca 6-8 timmar innnan de skall ätas. Tänk på att förvara dem kallt.
Ta ut dem en stund innan så smördegen får mjukna lite innan de penslas.)
Pensla smördegen och grädda dem i ugnen i ca 15-20 minuter tills smördegen är bladig
Lägg upp paketen och servera med potatisgratäng, ris, bakad potatis eller vad du känner för.
servera med en god sås till, gärna lite kryddig.
Äts med fördel tillsammans med en god sallad med säsongens grönsaker i.

Detta är en perfekt bjudrätt. går att förbereda innan och kan med fördel serveras till många om man har varmluftsugn. i receptsamlingen finns många varianter av detta recept, bl.a. med kycklingfilé.

Jag testade detta med fläskfilé och camembert och det var alldeles superbt recept. därför hamnade det i receptsamlingen

Källa: Eva Rosqvist   Email: eva.rosqvist@receptsamling.nu

Besöksräknare: 9138
webmaster@receptsamling.nu


Skriv gärna en rad i min Gästbok det sporrar mig att fortsätta med receptsamlingen.