Visa en utskrivingsbar sida
Fisk-lax
Laxpaket
Portioner: 4

Ingredienser
kokt lax
dill
ris
hollandaisesås i tärning /fryst variant
8 smördegsplattor
salt

Tillagning
se till att alla ben är borta ur laxen. finfördela och blanda med lax, dill och ris. Salta efter behag
Kavla ut smördegen och lägg blandningen mitt på. ta sedan såstärningarna så det blir ca 0,5-1/2 dl till varje paket och lägg ovanpå. Knip igen paketen och pensla med ägg.
Gratinera i ugnen i 15-20 minuter tills paketen är genomvarma och smördegen är bladig.
Här smälter såsen samtidigt och ger ett krämigt innehåll. Tänk på att såsen måste vara frusen. det går utmärkt att göra såsen själv och sedna frysa den i tärningar. Alla affärer har inte såstärningar. Tinad eller nylagad sås gör att paketen blir kladdiga och det blir garanterat misslyckat kladd.
Denna rätten är inte bra att förbereda paketen innan, eftersom såsen är frusen. 1/2 timme innan går naturligtvis bra om paketen sätts i kylen direkt.
2 paket/person. Gör några extra för det brukar gå ner.



Källa: Eva Rosqvist   Email: eva.rosqvist@receptsamling.nu

Besöksräknare: 2808
webmaster@receptsamling.nu


Skriv gärna en rad i min Gästbok det sporrar mig att fortsätta med receptsamlingen.