Visa en utskrivingsbar sida
Kött - fläskfile
Fläskfilé tricoloré
Portioner: 8

Ingredienser
1 fläskfilé (ā ca 600 g)
50 g marinerade soltorkade tomater (ca 8-10 stycken)
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
4 skivor parmaskinka (ca 100 g)
2 msk olivolja


Tillagning

Skär bort alla hinnor från köttet Skär ett djupt snitt på längden efter hela filén och vik upp den. Finhacka tomaterna. Krydda köttet och lägg på tomaterna. lägg ihop filén igen och linda parmaskinkan runt hela filén. Fäst skinkan/filén med tandpetare.

Bryn filén runt om i olja i en stor stekpanna. Lägg upp köttet på ett ugnssäkert fat och sätt in det i kylen.

Vid serveringen:
Sätt ugnen på 200°C. Stek köttet i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Ta bort tandpetarna. Skär köttet i bitar och servera med potatisgratäng, pasta eller ris.
Servera med en kryddstark sås tilll. Glöm inte sallad.




Källa: Eva Rosqvist   Email: eva.rosqvist@receptsamling.nu

Besöksräknare: 3786
webmaster@receptsamling.nu


Skriv gärna en rad i min Gästbok det sporrar mig att fortsätta med receptsamlingen.