Visa en utskrivingsbar sida
Bröd
2 franskbröd

Ingredienser
850 g ( ca 1,4 liter) Kärnvetemjöl
50 g smör eller margarin
5 dl vatten
50 g (1 paket) jäst
1 1/2 tsk salt

Tillagning
Smält matfettet i en kastrull.
Häll i vattnet och värm till 37° (fingervarmt).
Smula ner jästen i en degskål.
Häll över degvätskan och rör om tills jästen har löst sig.
Häll mjölet direkt ur påsen i ett litermått. Skaka inte måttet.
Tillsätt salt och mjöl, men spar 1/2 dl av mjölet till utbakningen.
Arbeta degen kraftigt ca 5 minuter med maskin eller ca 10 minuter för hand, tills degen känns smidig. Jäs degen under bakduk till dubbel storlek. Arbeta ner degen några sekunder med maskin eller knåda den lätt på mjölat bakbord.
Dela degen i 2 delar och forma dem till längder. Lägg längderna på smord plåt och låt jäsa under bakduk ca 30 minuter. Sätt ugnen på 200º.
Pensla med vatten och grädda nere i ugnen i ca 25-30 minuter





Källa: Eva Rosqvist   Email: eva.rosqvist@receptsamling.nu

Besöksräknare: 2400
webmaster@receptsamling.nu


Skriv gärna en rad i min Gästbok det sporrar mig att fortsätta med receptsamlingen.