Visa en utskrivingsbar sida
Köttfärs
Persilje & svampbiffar i grönpepparsås
Portioner: 6

Ingredienser
1 kg fläskfärs, mager
2 gula lökar, finhackade
1 knippe persilja, där de grova stammarna skurits bort, resten hackas fint
1 burk svamp
1 ägg
3 msk skorpmjöl, för konsistensen
1 tsk salt
svart och vitpeppar
torkade tomatflakes
Till sås
1 buljongtärning
2 dl matlagningsgrädde
1 msk vetemjöl, 1/2 dl vatten
1 tsk grönpeppar, torkade som krossas i morteln
1 dl vatten eller mjölk


Tillagning
Blanda alla ingredienserna ordentligt.
Gör biffar, ganska höga sådana av färsen, blir ca 12 stycken rätt stora biffar.
Stek dem på ganska hög värme i ett gjutjärnsstekjärn i en klick smör, vänd dem så de blir stekta runt om.
Gör såsen och lägg ner biffarna i såsen och låt dem puttra ca 12 minuter på svag värme.
Servera med kokt potatis och lingon


Källa: Eva Rosqvist   Email: eva.rosqvist@cmdata.se

Besöksräknare: 2140
webmaster@receptsamling.nu


Skriv gärna en rad i min Gästbok det sporrar mig att fortsätta med receptsamlingen.