Visa en utskrivingsbar sida
Kött - Fläskfile
Plankstek
Portioner: 2 portioner

Ingredienser
Duchesse mos
10 st stora potatisar
ca 2 dl mjölk
ca 100 g margarin
ca 2 msk aromat
ca 1 msk vitpeppar
2 st ägg

Champinjon sås
7 st champinjoner
3 dl grädde
1 dl créme fraiche
grillkrydda, salt, paprikapulver, cayennepeppar.

Skär champinjonerna i skivor.
Stek skivorna tills dom blir gyllen bruna, häll sedan på grädden
och créme fraichen.
Krydda efter behag. Häll på redning om så behövs.

Köttet
2 skivor fläskfilé
2 skivor oxfilé
Krydda köttet med grillkrydda, cayennepeppar, salt och paprikapulver.
Fräs köttet tills det blir gyllenbrunt.

Garnering
2 st tomater
2 st champinjoner
2 st kvistar blomkål

Tillagning
Skala och koka potatisen i 20 min.
Vispa ihop den kokta potatisen med övriga ingredienser.
Skär små snitt i tomaterna.
Skär bort foten ur champinjonerna och lägg i vitlöks smör.
Koka blomkålen i ca 5 min så att det finns tuggmotstånd.
Spritsa duchesse moset runt om på plankan.
Spritsa även en sträng i mitten på plankan.
Lägg på köttet.
Häll på såsen och lägg på garneringen på ett sätt som ser bra ut.
Ställ in plankan i mitten på ugnen i 225 grader tills moset får en gyllen brun färg.

Ät och njut.


Besöksräknare: 10749
webmaster@receptsamling.nu


Skriv gärna en rad i min Gästbok det sporrar mig att fortsätta med receptsamlingen.