Visa en utskrivingsbar sida
Kött - Fläskfile
Fläskfile från Karibien

Ingredienser
1 fläskfilé
1 matsked vegetabilisk olja
2 gula lökar
2 matskedar curry (ej stark)
3 dl kycklingbuljon
4 dl kokosmjölk
½ tesked salt
½ tesked svartpeppar
4 dl vitt ris
2 matskedar hackad gräslök

Tillagning
Skala och hacka lökarna. Hetta upp oljan i stekpannan. Fräs lök och curry i fem minuter, tills löken blivit mjuk.
Skär fläskfilén i 1 cm tjocka skivor och låt dem bli genomstekta i pannan under cirka 10 minuter.
Tillsätt buljong, kokosmjölk, salt och peppar. Låt det koka upp. Sätt ner värmen och låt såsen sjuda tills den tjocknar. Det tar ungefär 20 minuter.
Koka riset under tiden. Läs och följ instruktionerna på förpackningen. Tillsätt ej salt.
Häll upp det nykokta riset på ett serveringsfat och lägg kött och sås ovanpå. Strö över gräslök och servera.


Besöksräknare: 15092
webmaster@receptsamling.nu


Skriv gärna en rad i min Gästbok det sporrar mig att fortsätta med receptsamlingen.