Visa en utskrivingsbar sida
Kött - Fläskfile
Inbakad fläskfilé

Ingredienser
400 g fläskfilé
300 g färdiga och frysta smörpalltor
Salt och peppar
1 matsked olja
Fyllning:
250 g champinjoner
1 knippa persilja
½ dl körvel
2 kvistar av vardera dragon och timjan
4 schalootenlökar
1 vitlöksklyfta
20 g smör
2 matskedar crème fraiche
1 äggula
4 salladsblad
1 ägg


Tillagning
Tina smördegsplattorna. Torka fläskfilén och gnid in den med peppar. Värm oljan i en stekpanna. Bryn fläskfilén och salta. Låt det sedan stå och svalna.
Putsa svampen och tvätta av kryddorna. Skala schalottenlökarna och vitlöken. Därefter finhackas lökarna.
Hetta upp smöret och fräs schalottenlöken mjuk. Tillsätt kryddor och vitlök. Blanda i crème fraiche och låt svalna. Rör i äggulan när det har svalnat.
Lägg de sköljda och torkade salladsbladen på ett smörpapper. Bred ut fyllningen på salladen. Lägg på fläskfilén och rulla ihop.
Sätt ugnen på 250 grader. Skilj äggulan och äggvitan åt.Kavla ut smördegen och pensla skarvarna med äggvita. Rulla över fläskfilén från smörpapper till smördeg. Rulla ihop smördegen. Pensla med äggula. Fukta braspanna med vatten och lägg i filén. Grädda i tio minuter på 250 grader. Minska sen till 200 grder och grädda i ytterligare 25 minuter.






Besöksräknare: 22353
webmaster@receptsamling.nu


Skriv gärna en rad i min Gästbok det sporrar mig att fortsätta med receptsamlingen.