Visa en utskrivingsbar sida
Sallader
Hawaiisallad

Ingredienser
1 liten färsk ananas
125 gram riven kokos. (Från en kokosnöt.)
3-4 apelsiner.
Saften från 2 apelsiner. (Utöver de 3 ovan.)
1 dl Cointreau (likör).
2 matskedar finskuren syltad ingefära


Tillagning
Skär toppen av ananasen och dela den i 4 delar. Ta bort stocken i mitten. Skär sedan loss köttet från skalet i lagom portionsbitar. Skala och dela apelsinerna i klyftor, glöm inte att ta bort hinnorna. Hacka sedan den syltade ingefäran grovt, detsamma görs med frukt köttet i kokosnöten.
Blanda ovanstående ingredienser i en för ändamålet lämplig skål. Häll apelsinsaft och Cointreau över salladen. Låt den sedan stå och dra på ett svalt ställe i 30-45 minuter.






Besöksräknare: 1808
webmaster@receptsamling.nu


Skriv gärna en rad i min Gästbok det sporrar mig att fortsätta med receptsamlingen.