Visa en utskrivingsbar sida
Kött
Filets Mignons Black and White

Ingredienser
300 g oxfilé
300 g kalvfilé
salt
peppar
1½ msk smör
vit sparris
tryffelsås:
2 msk finhackad lök
½ tsk krossad vitpeppar
2½ msk smör
1½ msk vetemjöl
2 dl stark köttbuljong
1 dl rödvin
1½ msk soja
1 liten brk tryffel
Bearnaisesås:
1 pkt djupfryst bearnaisesås

Tillagning
Börja med tryffelsåsen. Fräs lök och peppar lätt i matfettet. Pudra över mjöl och fräs det någon minut. Späd med buljong och vin under vispning. Tillsätt soja och tryffelspad och låt såsen sjuda 8 - 10 minuter. Sila såsen och blanka av den med lite smör. Putsa filéerna och skär varje filésort i 4 bitar, platta till dem och krydda dem. Stek kalvfiléerna ca 2 min. på varje sida och oxfiléerna ca. 1½ min. om de skall vara lätt rosa inuti. Lägg upp köttet på varma tallrikar eller uppläggningsfat. Strö hackad tryffel över Oxfiléerna och täck med tryffelsåsen. Värm sparrisen i sitt spad och fördela på kalvfiléerna Lägg på en klick bearnaisesås och servera.





Besöksräknare: 12034
webmaster@receptsamling.nu


Skriv gärna en rad i min Gästbok det sporrar mig att fortsätta med receptsamlingen.