Visa en utskrivingsbar sida
Kött - Fläskfile
Fläskfilégryta

Ingredienser
800 g fläskfilé (1 ½ cm tjocka skivor)
1 liten squash
1 gul lök
1 gul paprika
1 röd paprika
200 g färska champinjoner
1 msk soya
½ dl vitt vin
2 dl grädde
1 köttbuljongtärning

Tillagning
Bryn fläskfilébitarna i lite smör i en stekpanna. Tärna eller skiva grönsakerna och
svampen. Bryn dem sedan i lite smör eller margarin i en gryta. Strö på citronpeppar
och paprikapulver.
När grönsakerna och svampen är färdigbrynta är det dags att blanda ihop vätskan
med dem. Blanda i soyan, vinet, grädden och buljongtärningen och låt det stå
och puttra i ca 5 minuter. Smaka av med salt och citronpeppar. Till sist lägger du i
fläskfilébitarna i grytan och låt de blandas med de övriga ingredienserna.
Kommentar:
En mycket god bjudrätt, som dessutom är lätt att tillaga.



Besöksräknare: 23941
webmaster@receptsamling.nu


Skriv gärna en rad i min Gästbok det sporrar mig att fortsätta med receptsamlingen.