Visa en utskrivingsbar sida
Kött - Fläskfile
Fläskfilé Provençale med Taboulet
Portioner: 4 portioner

Ingredienser
600 gr fläskfilé
7 st vitlöksklyftor
Smör eller margarin till stekning
Couscous för 4 personer enligt paketet
två väl mogna tomater
1 mild lök
färsk mynta
bladpersilja
salt
peppar
olja
saft av citron
2 mindre lökar

Tillagning
Putsa fläskfilén fri från hinnorna. Tryck in vitlökslyftorna i köttet. Skär först ett lätt snitt, så blir det lättare att peta in dem. Bryn i en stekpanna med salt och peppar och sätt sedan in den i ugnen. Ca 175 grader i 20 minuter eller tills köttet är genomstekt. Tillaga couscousen enligt paketets anvisningar och låt svalna. Finhacka tomaterna och den milda löken. Blanda ner i couscousen. Tag ett par blad från myntan och persiljan och finhacka även dessa ner i couscousen. Gör en dressing på 3 delar olja och 1 del citronsaft. Krydda den med salt och peppar. Dekorera fatet med couscosen med fyrdelade lökar och bladpersilja samt blad av mynta. Skär upp köttet i skivor och lägg upp på serveringsfat och dekorera med mynta eller basilika.

Besöksräknare: 13090
webmaster@receptsamling.nu


Skriv gärna en rad i min Gästbok det sporrar mig att fortsätta med receptsamlingen.